Ga naar de inhoud

Deep Listening – Achtergrond en bronnen

Deep Listening Training – ACDLT

Deep Listening Training -voluit Awareness Centred Deep Listening Training (ACDLT) – is geschikt voor iedereen die in zijn werk te maken heeft met luisteren. Deelnemers zijn vaak professionele zorgverleners, maar ook in andere sectoren -overal waar luisteren belangrijk is!- kan Deep Listening worden ingezet.

De training heeft een positief effect op reeds bestaande luistervaardigheden. Het helpt de ‘luisteraar’ om open en nieuwsgierig te zijn, en tegelijkertijd beter bij zichzelf te blijven. De luisteraar is zich meer bewust van alles wat er tijdens de communicatie speelt en kan meer ontspannen tijdens het gesprek. Dit verandert de dynamiek van de uitwisseling en verhoogt de kwaliteit.

Dzogchen Beara en Rosamund Oliver

Deep Listening is in 2003 opgezet door de Britse therapeut Rosamund Oliver, terwijl ze woonde en werkte in het Ierse retraitecentrum Dzogchen Beara.

Carel Braak heeft intensief met Rosamund Oliver samengewerkt, heeft ook in Ierse retraitecentrum gewoond en gewerkt, en is ‘certificated ACDLT-trainer’.

Actuele aanbod

Carel biedt regelmatig zesweekse- en driedaagse trainingen aan, zowel via Zoom als in het ‘echte’ leven. Ook geeft hij graag (maatwerk) workshops op locatie. Kijk in de agenda voor het actuele aanbod.

  • Deep Listening verenigt inzichten uit humanistische psychologie en de boeddhistische wijsheidstraditie.
  • Duizenden professionals hebben trainingen gevolgd.
  • Aan huisartsenopleidingen in Utrecht en Amsterdam hebben veel artsen kennisgemaakt met deze techniek.
  • Deep Listening ‘werkt’ ook verrassend goed via Zoom.