Deep Listening Training – ACDLT

Deep Listening Training -voluit Awareness Centred Deep Listening Training (ACDLT) – is geschikt voor iedereen die in zijn werk te maken heeft met luisteren. Deelnemers zijn vaak professionele zorgverleners, maar ook in andere sectoren -overal waar luisteren belangrijk is!- kan Deep Listening worden ingezet.

De training heeft een positief effect op reeds bestaande luistervaardigheden. Het helpt de ‘luisteraar’ om open en nieuwsgierig te zijn, en tegelijkertijd beter bij zichzelf te blijven. De luisteraar is zich meer bewust van alles wat er tijdens de communicatie speelt en kan meer ontspannen tijdens het gesprek. Dit verandert de dynamiek van de uitwisseling en verhoogt de kwaliteit.

Ierse bron

Deep Listening is in 2003 opgezet door de Britse therapeut Rosamund Oliver, terwijl ze woonde en werkte in het Ierse retraitecentrum Dzogchen Beara.

Carel Braak heeft intensief met Rosamund Oliver samengewerkt, heeft ook in Ierland gewoond en gewerkt, en is ‘certificated ACDLT-trainer’.

Actuele aanbod

Carel biedt regelmatig zesweekse- en driedaagse trainingen aan, zowel via Zoom als in het ‘echte’ leven. Kijk in de agenda voor het actuele aanbod.

Dzogchen Beara aan de Ierse westkust, hier is Deep Listening ontstaan.

  • Deep Listening verenigt inzichten uit humanistische psychologie en de boeddhistische wijsheidstraditie.
  • Duizenden professionals hebben trainingen gevolgd
  • Aan huisartsenopleidingen in Utrecht en Amsterdam hebben veel artsen kennisgemaakt met deze techniek.
  • Je kunt Deep Listening ook uitstekend inzetten in je Zoom-sessies!