Ik heb Deep Listening Groningen opgericht om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met Deep Listening, in de overtuiging dat deze techniek ons helpt om contact te maken met onze wijsheid en onze authentieke kracht.
In mijn eigen leven heb ik gezien hoe je vervreemd kunt raken van jezelf, zelfs als je ogenschijnlijk ‘alles voor elkaar’ hebt. Kennen we onszelf eigenlijk wel? Wie zijn we als we geen rol spelen?

Deep Listening

Ik heb drie jaar intensief samengewerkt met Rosamund Oliver, de oprichtster van Deep Listening en samen met haar als ‘Senior ACDLT Trainer’in het Ierse Dzogchen Beara trainingen gegeven. Verder heb ik met haar samengewerkt om de internationale organisatie te professionaliseren.

Groepen, individueel en maatwerk

Via De Poort in Groningen en Werkplaats Aandachtig Leven in Nijega bied ik trainingen aan aan particulieren en organisaties als BuurtZorg en Humanitas. 

Daarnaast begeleid ik graag mensen op individuele basis en geef ik regelmatig de achtweekse mindfulness-training (MBSR) aan kleine groepjes.

Bronnen en achtergrond

Mijn bron is het Tibetaans boeddhisme. Die wijsheid raakt me. Ik heb deelgenomen in tientallen retraites in binnen- en buitenland met inspirerende leraren als Sogyal Rinpoche, Ringu Tulku en Dzigar Kongtrul. Ik heb een jaar geleefd op retraitecentrum Dzogchen Beara.

In mijn rol als trainer put ik uit een heel diverse achtergrond. Zo heb ik filmscenario’s geschreven, in journalistiek gewerkt en een eigen softwarebedrijf geleid. Ik heb twee volwassen zoons en leef met mijn prachtige partner in Haren.

Ik heb een roman geschreven over de grote veranderingen in mijn leven. “Held van onze Tijd” verschijnt in 2023.

Interviews met Carel

Lees recente interviews met Carel Braak in Flow Magazine en ‘Vakblad Natuurlijke & Integrale Gezondheidszorg’