Ga naar de inhoud

Carel Braak

Ik heb een achtergrond in journalistiek en bedrijfsleven. Sinds 2010 richt ik me actief op meditatie, mindfulness en Deep Listening.

  • Gecertificeerd mindfulnesstrainer (categorie 1), aangesloten bij beroepsvereniging VMBN en ‘Certificated Deep Listening Trainer’, aangesloten bij Awareness Centered Deep Listening Training.
  • Sinds 2016 aan vele honderden mensen workshops en trainingen gegeven in mindfulness en vooral Deep Listening, zowel individueel als in groepen, vooral aan zorgprofessionals.

Inspiratiebronnen

Ik heb veel geleerd van leraren uit de Tibetaanse meditatietraditie, zoals Ringu Tulku, Dzigar Kongtrul en Dzongsar Kyentse. Sinds 2022 volg ik vooral leraren op het Milarepa Retreat Center in Schneverdingen bij Bremen. Wat mij zo aanspreekt in deze traditie is de diepe wijsheid die wonderlijk genoeg ook voor ons ‘moderne westerlingen’ zeer actueel is.

Van 2016 tot 2021 heb ik intensief samengewerkt met Rosamund Oliver, de grondlegger van Deep Listening, haar ondersteund bij het opzetten van de internationale organisatie en tientallen retraites samen met haar begeleid.

Wat wil ik eigenlijk?

Ik heb het geluk gehad dat ik me jarenlang en in honderden retraites heb kunnen verdiepen in de Oosterse wijsheidstraditie. Die ervaringen geef ik graag door. Daarbij probeer ik altijd zo ‘echt’ en toegankelijk mogelijk te zijn, in alles wat ik doe.

Om die reden geef ik ook vrijwel dagelijks meditaties, vooral via Insight Timer.

Mijn boek komt uit in mei 2024!

In mei 2024 komt mijn roman uit! Ik heb er jaren aan gewerkt en geef het samen uit met Uitgeverij Palmslag.

Het boek beschrijft de grote veranderingen in mijn leven, in de veronderstelling dat dit ook interessant is voor anderen, bijvoorbeeld de deelnemers aan mijn trainingen.

Het is het verhaal van een moderne narcist die op zoek gaat naar meer betekenis in zijn leven. In die tocht gaat veel kostbaars verloren en zijn er inktzwarte periodes. Maar ook is er genoeg zelfspot en luchtigheid. Zoals een proeflezer schreef: “Ik heb tranen met tuiten gelachen.” Mijn hoop is dat het boek inzicht en troost biedt voor mensen die zich in mijn verhaal herkennen. En ik wens alle lezers iets meer wijsheid toe dan ik had!

Bestellen kan via: www.slag-boom.nl.

Als je alvast een voorproefje wilt lezen, kijk dan hier…