Proefles Mindfulness via Zoom

Proefles via Zoom – 14 oktober

Overweeg een training in Mindfulness? Misschien heeft een collega of vriend je op mindfulness gewezen maar aarzel je nog. Het is een hele investering in tijd en geld, dus waarom zou je meedoen?

We kunnen onszelf gevangen houden in onze eigen gedachten en verwachtingen, zelfs als we wel zien dat -bijvoorbeeld- de eisen die we aan onszelf stellen onredelijk zijn. Mindfulness helpt om met meer afstand en helderheid te kijken wat er eigenlijk gebeurt. Daardoor gaan we onze partronen herkennen, die vaak niet behulpzaam zijn, en kunnen we er ook mee oefenen om die patronen los te laten of te veranderen.

In de proefles op 14 oktober gaan we hier wat dieper op in. Zo krijg je een goed beeld van de achtweekse training en de achterliggende ideeën. Er is ruimte voor vragen en ook voor wat oefenen en ‘ervaren’ van mindfulness. En ook belangrijk: je maakt direct kennis met de trainer en zijn stijl. Voel je welkom!

Proefles is: donderdagavond (19.30 – 20.30) 14 oktober.

Wat is MBSR?

MBSR (Mindfulness-based Stress Reduction) is een praktische en ‘bewezen’ methode om gezonder naar onszelf en naar de wereld te kijken.

Veel Zorgverzekeraars vergoeden (een deel van) de kosten omdat de training helpt bij burn-out of bij dreigende terugval in depressie. Maar ook als je geen klachten hebt, maar bijvoorbeeld slecht slaapt, veel piekert, of moeite hebt om beslissingen te nemen, dan kan MBSR heel krachtig zijn.

Wat gaan we doen in de proefles?

  • Wat is Mindfulness en waar komt het vandaan?
  • Ontstaansgeschiedenis van MBSR (aanvankelijk vooral voor fysieke klachten, later meer voor mentale klachten)
  • Waarom zit er meditatie en beweging in de achtweekse?
  • Volop ruimte voor interactie en vragen
  • Aanmelden met het formulier hiernaast. Na aanmelding krijg je een bevestigingsmail met de zoom-link. Maximaal 12 deelnemers.

Mogelijk vervolg

Aanmelden voor een proefles Mindfulness

Na aanmelding krijg je een email met de zoomlink.